Derek Blasberg – Classy

Classy Derek Blasberg magyarulÉl egy srác New York City-ben, aki Missouri-ból indult. Közvetlenül a középiskola után fogta minden cuccát és belevetette magát a Nagy Almába. Azóta nagyon sok dolgot megtanult és ezt nem tartja meg magának. A Harper’s Bazaar és a Vmagazine újságírójaként még mi is találkozhatunk vele, ha követjük a magazinok online változatait. Színészek, énekesek, modellek imádják hozzáállása, őszintesége és segítő szándéka miatt, amit rengeteg közös fotó és Instagram profilja is bizonyít.

Első könyvével, a Classy-vel a The New York Times bestseller címet is elnyerte, véleményem szerint teljesen jogosan. A könyvnek azóta megjelent a második, bővített kiadása is Very Classy címmel, amiben a tramplik és a klasszikus, nőies nők közötti különbségeket még több fejezeten keresztül feszegeti. Olyan témákról ír, amik hozzátartoznak a mindennapjainkhoz attól függetlenül, hogy Amerikában vagy Európában élünk. És ahogy szerinte szüksége van az amerikai nőknek erre az összefoglaló gyűjteményre, útmutatásra, úgy szerintem is ráfér a magyar nőkre a könyv üzenete.

Derek Blasberg Very Classy magyarul magyar nyelvenMivel azonban magyar nyelven nem kapható – és az angolomnak se árt, ha használom -, úgy döntöttem, hogy (szépen lassan, de biztosan) lefordítom Nektek Derek kincset érő szavait. Bár mindkét könyv birtokomban van, azt gondolom, hogy a második, bővített kiadással többre megyünk, így ennek a fejezeteit veszem sorra. Az írások pedig nem csak nőknek, hanem férfiaknak is tartogathatnak hasznos infókat, hiszen mégiscsak egy férfi szemszögén keresztül mutatja be a mai kor két teljesen eltérő nőtípusát, a Tramplit és a Classy-t. 

Remélem, hogy itthon is beigazolódik Derek tapasztalata: Nyugtató felfedezés, hogy vannak még a világon fiatal nők, akiket fáraszt a ma “legyünk gyorsan híresek” kultúrája, még akkor is, ha hozzám hasonlóan mulatnak rajta.”

Szóval Hölgyek, kössük fel gatyáinkat, szoknyáinkat, és váljunk Classy-vá! 🙂