Előszó

Classy magyarul
Alexa Chung-gal és Anne Hathaway-jel

Most, hogy a Classy tisztességes sikereket ért el – nem kevesebb, mint New York Times bestseller lett -, megengedhetem magamnak a következő vallomást. Mielőtt kiadták, túlzottan nyugtalan és határozatlan voltam azzal kapcsolatban, hogy megírjak egy egész köteg nevetséges cikket az etikettről és a társasági viselkedésről. Amikor a könyv még csak vázlatos ötlet volt a fejemben, voltak pillanatok, hogy azt gondoltam, írni egy könyvet a nőies viselkedésről teljesen haszontalan. Féltem attól, hogy nem lehet eladni, és hogy az emberek teljesen ostobának tartanak majd. Egy kultúrában, ahol úgy tűnik, a tramplik és a valóság show-k sztárjai uralják a világot, miért venne meg bárki egy könyvet a viselkedésről és a társadalmi elvárásokról?

Classy magyarul
Milla Jovovich-csal

Viszont, miután a világ mind a négy szegletében eladták és különböző nyelvekre lefordították, megkönnyebbülést érezhettem. Kiderült, hogy mindenhol a Földön léteznek emberek, akik meg akarják szerezni maguknak a Classy-t. Mondjak még jobbat? Megírni és a világ körül, partikon bemutatni a Classy-t igazán kifizetődő élmény volt. Közvetlenül az olvasókkal beszélgetni – és az út alatt pár viccet megosztani – mesés feladat volt.

Az egész körút alatt a Veletek, leendő Classy hölgyekkel való találkozókat élveztem legjobban – Los Angelestől Londonig, Cannes-tól Kanadáig -, és imádtam hallgatni az általatok mesélt sztorikat (a személyes győzelmeket és a horror történeteket is).

Classy magyarul
Emma Watsonnal

Nyugtató felfedezés, hogy vannak még a világon fiatal nők, akiket fáraszt a ma “legyünk gyorsan híresek” kultúrája, még akkor is, ha hozzám hasonlóan mulatnak rajta. De engedjétek meg a következő vallomást: órákig tudom nézni ezeket a bűnös élvezeteket nyújtó valóság műsorokat. (Tetszett, ahogy Marc Jacobs leírja: “vakációt az eszednek”.) De mindig is hangsúlyoztam, hogy az igazi trükk tudni, melyik habitus szórakoztatás alapú és melyik inspiráló.

Egyáltalán nem reméltem, hogy a Classy Veletek, olvasókkal ilyen húrokat tud megpendíteni. Fiatal lányok jöttek a könyv dedikálásokra, hogy köszönjenek és egy ölelést kapjanak. Állítottak meg az utcán és a metrón, hogy bemutatkozzanak.

A fiatal nőktől özönlő levelek (gyakran elegáns levélpapírra írva, amit mellesleg szeretek) – és egy alkalmi Classy férfitől is – igazán meghatottak és megerősítettek, hogy a könyv első számú üzenete fontos. Habár olyan napon és korban élünk, ahol a gazdag feleségek és a túlzottan napbarnított, alkoholista klub-patkányok valóság show-kon keresztül érhetik el a sztárságot, ez a könyv megmutatja, a kifinomult stílus és a tiszteletre méltó viselkedés sikeres lehet ebben a közösségekre épülő világban. (És micsoda megkönnyebbülés ezt tudni!)

Classy magyarul
Celine Dionnal

Találkoztam lányokkal, akik elolvasták az “erkölcstelenségről” szóló fejezetet, és rájöttek, hogy bár egészen addig trampliként élték életüket, lehetőségük van felszámolni ezt a szerepet. Oscar Wilde mondta – “Minden szentnek van múltja, és minden bűnösnek van jövője”  – kétséget kizáróan mély hatással bír. Torontoban, egy lány eljött a könyv dedikálásra és megmutatta a saját lady-to-tramp előtte-utána fotóit. Amikor az NBC Today Show műsorában voltam New York City-ben, egy fiatal lány kint várt rám és ölelést kért tőlem. Justin Biebernek éreztem magam. Twitteren kaptam köszönő üzeneteket azért, mert elmondtam mennyire udvariatlanok, amikor a telefonjukhoz ragadnak vacsora közben. (Amin azért csodálkozom, főként ha ezt vacsora közben tweetelik, de hagyjuk.)

Ezen lányok közül sokaknak kell köszönetet mondanom a Classy bővített kiadásáért. A könyv két új fejezete – ‘Egy Lady dekorál’ és ‘Egy Lady egészséges marad’ – közvetlenül a Classy megjelenése utáni hónapokban, nekem küldött kérdésekből és e-mailekből íródott. Szintén új része a könyvnek a Q&A, ahol rengeteg kérdés és válasz található. Míg a Classy első kiadása megtanította a lányt arra, hogyan legyen kifinomult nő, mindig van lehetőség hogy még inkább Classy legyen. Így hát innen indulunk tovább.

Legyünk Nagyon Classy-k, Hölgyek!