MUST HAVE No. 1 – A fehér ing

Ha már tegnap fehér inges napot tartottam a Facebookon, arra gondoltam, hogy röviden megfogalmazom, miért is jó, ha tartasz otthon párat ebből az alapdarabból.

Oktatási rendszerünk remeke, hogy a gyereknek fehér felsőben és sötét ingben kell megjelennie az ünnepségeken. Szóval mire eljutunk odáig, hogy felnőttek legyünk már jól meg is utáljuk a fehéret. Kényelmetlen és szükségtelen ruhák skatujájába helyezzük, mert gyerekként utáltuk. Legnagyobb hibája, hogy vigyázni kellett rá; nem játszani, nem leenni, nem elszakítani. Tényleg borzasztó volt. Annyira jól belénk szocializálják, hogy a hozzám, gyakornoki pozícióra jelentkezők minimum 70%-a fehér ingben és fekete szoknyában/nadrágban jelent meg az interjúkon. (Egyikük sem került be a csapatomba, de erről egy későbbi bejegyzésben…)

Szóval sanyarú sors jutott a fehér ingnek, pedig változatos szabásokkal nem csak a díszhuszár gyerkőcök, hanem a felnőtt nők is bátran hordhatják. Tény, hogy a fehér szín minden alkati hibánkat kihangsúlyozza, de a jó szabással lehet tenni ellene. Lehet elegáns vagy laza, attól függően, hogy mivel párosítjuk és milyen kiegészítőket veszünk fel hozzá. És a legjobb benne, hogy ha megtaláltad a rád szabott klasszikus fazont, akkor mindennel, majdnem minden alkalomra tökéletes választás.

Lássuk, hogyan…

Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, hogy a párotok hogyan hordhatná a szekrényben lógó fehér ingjét, akkor kattintsatok ide!