DIY maszk az aknék ellen

Sok tinédzser korú tanulómnak akad gondja az aknékkal. Ennek a genetikai hajlamosság mellett a rossz táplálkozás is okozója. Sajnos sokszor olyan komolyra fordul a probléma, hogy egy egész életre nyomot hagy. Ahhoz, hogy elmúljon, teljes életmódváltásra és gondos bőrápolásra van szükség.

Ehhez ajánlok egy remek maszkot, amit bárki elkészíthet otthon.

Akné elleni bentonit maszk recept

  • 2 ek. Betonite clay
  • 2 ek. alma cider

Mi az a bentonit?

A bentonit az agyagnak egy fajtája, melynek több változata is létezik, attól függően, hogy milyen domináns elemek találhatók benne. Ezek az elemek lehetnek alumínium, kálium, kalcium és nátrium. A bentonit fontos tulajdonsága, hogy vízzel keveredve akár saját térfogatánál 15-20-szor nagyobb mennyiségű vizet képes megkötni. Leggyakrabban vulkáni hamu vízzel alkotott elegye alkotja.

Az amerikai Benton nevű térségből származik a legjobb minőségű agyag a világon. A bentonit kozmetikai felhasználása ma már ismert. Ekcémás, aknés, problémás, vegyes és zsíros bőrre ajánlott maszk formájában. Virágvizekkel, illóolajokkal, vízzel, tejjel vagy joghurttal keverve pasztaként. Különböző bőrbetegségek, hegek gyógyétására rendkívül alkalmas. Nem kevert formában száraz hajsamponként is használatos, mivel felszívja a felületeken található szennyeződéseket, zsírt és mindenféle káros anyagokat maga körül.