Tartsd tisztán a sminkecseteidet

Furcsának hat, hogy így kezdem ezt a bejegyzést, de ti tudjátok, mik körülöttetek azok az eszközök, amik a legtöbb baktériumot és kórokozót hordozzák? Egy amerikai statisztika szerint a következők: mosogatószivacs, mobiltelefon és a sminkecsetek. Ami a bejegyzés szempontjából fontos, hogy a sminkecsetet legtöbben azért nem mossák ki, mert nincs idő rá és nem gondolják, hogy az éppen megtisztított bőrünk bármilyen káros anyagot, baktériumot hordozna.
PEDIG DE!

Éppen ezért hetente van szükség az ecsetek tisztítására. Ehhez lehet speciális és drága ecsetmosó folyadékokat venni, de meggyőződésem, hogy a legjobb választás a patikában kapható sebbenzin. Egyrészt eltávolítja a festéket, másrészt fertőtleníti a szőrszálakat, legyenek azok természetes anyagból (emberi haj vagy állati szőrszál) vagy szintetikus anyagból.

És ha már tiszták azok a szépséges ecseteink, akkor a tárolásra is figyeljünk oda. Ha van külön ecsettartó tokunk, akkor ez a legjobb választás. Van olyan tanítványom, aki az anyukájával varratott egy zárható és elegáns tartót, így mindenhova el tudja magával vinni az ecseteket, ha szükség van rá.

Ecsettárolás inspirációk a Pinterestről